Η λεωφόρος του bypass και της μπύρας

Υλικά έργου:

– Καλάμια απ΄τις όχθες του Νείλου την εποχή που η κόρη του Φαραώ βρήκε τον Μωυσή μέσα στο καλαθάκι του στα ρείθρα του ποταμού· μετά από επιστημονικές έρευνες επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη ζωής μικροοργανισμών από την εποχή των παγετώνων στο εσωτερικό των καλαμιών, παρόμοια με αυτή που έφερε από το διαστημικό της ταξίδι η Βαλεντίνα Τερέσκοβα.

– Επεξεργασμένο δέρμα σπλήνας κροκόδειλου βαμμένο κόκκινο από αίμα περιστεριών.

– νεύρα λευκού χιμπατζή.

– χερούλια από άγνωστο υλικό που φτιάχνουν παρθένες Κινέζες στα λευκά τους μπουτάκια, όπως τα κοριτσάκια της Κούβας πλάθουν τα πούρα κάτω από τους ήχους οκτάωρων ομιλιών του Φιντέλ Κάστρο.

– Φύλλο χρυσού από τα αρχαία μεταλλεία του Παγγαίου.

– Φυσητό γυαλί Βενετίας φτιαγμένο από καλόγερους του 15ου αιώνα· η μπύρα περιέχει σάλιο του Αγίου Φραγκίσκου και δάκρυα της Αγίας Παρασκευής.

– Μεταλλικό πώμα απ΄την ασπίδα του Αχιλλέα και κλεμμένες ακτίνες από την ρόδα ποδηλάτου του Marcel Duchamp.

– Το βιβλίο του έργου είναι από χειροποίητο χαρτί που βρέθηκε στη νότια πολεμίστρα του αριστερού πύργου στην Άνω Πόλη, διατριβή στην καρδιολογία του επιφανούς ιατρού Παντελεήμονος· φήμες λένε ότι το βιβλίο τυπώθηκε από τον ίδιο τον Γουτεμβέργιο, και το μελετούσε επιμελώς η αδερφή του ΜεγαΑλέξανδρου όταν έκανε ηλιοθεραπεία στα βραχάκια της παλαιάς παραλιακής. Αργότερα ανέβαινε και άναβε τα καντήλια στην Παναγία Δεξιά και βούλωνε τα αυτιά της με ψίχα καρυδιών της Ουκρανίας για να αποφεύγει τα γλυκόλογα ανόητων ιεροψαλτών.

– Πολλές φορές η ισορροπία του έργου διακόπτεται από την επιδρομή εκατοντάδων αστυνομικών με γκλoμπς, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου στα σοκάκια της πόλης και αποκαθίσταται από τη συνδρομή δρομέων ψαράδων του Αμβρακικού κόλπου.

Για τυχόν μηχανική βλάβη του έργου τα συνεργεία της πόλης παραμένουν ανοιχτά όλο το εικοσιτετράωρο.

Η βιολογική βλάβη του καλλιτέχνη…………..

Πρώτο ξεφτιλισμένο έτος του έβδομου Πελοποννησιακού πολέμου, 2010.

Ο επιζών

(Δείτε το έργο ΕΔΩ)